יום שלישי, 5 במאי 2015

בואי נקנה רק תותים

תותים. תותים. תותים. 
כשמגיעה עונת התותים, המקרר שלנו מלא ב..... תותים.
אז כבר יש כמה צנצנות של ריבת תותים טריה, ואכלנו בלי סוף תותים בשמנת (סורי, אני לא טיפוס של קצפת).
ומה עכשיו?

קצת לפני שנעלמים לנו התותים עד לשנה הבאה,זה הזמן להיות יצירתיים.
לנסות טעמים, לשחק בניגודים...
נזכרתי בסלט שאני מאוד אוהבת להכין בקיץ עם מנגו (המשך יבוא), והחלטתי להכין את גרסת התותים.

תותים שובבים

מרכיבים (למנה אחת קטנה. הסלט מתאים בעיקר כפתיח לארוחה)
7-8 תותים יפים, חתוכים גס
מיץ מ-1/2 לימון
2-3 כפיות טבסקו ירוק
1 כפית סוכר חום
פלפל חריף קצוץ (בכמות שתוכלו להתמודד איתה)
2 כפות כוסברה קצוצה (אפשר פטרוזיליה אם אתם ממש מתעקשים)

במקום עוד מכונות של מלחמה

מניחים את התותים החתוכים בקערה, מוסיפים את הסוכר, הלימון והטבסקו ומערבבים.
נותנים לתותים לנוח כמה דקות ולהתחיל להוציא מעט מהמיץ.


מוסיפים את הכוסברה והפלפל החריף, ושיהיה בתיאבון!


ניסיתם את המתכון?
שתפו אותי. השאירו תגובה :). עשו לייק בפייסבוק!
בתיאבון!!

2 תגובות: