יום שבת, 25 באפריל 2015

דג ושמו דניס

אני ממש ממש אוהבת דגים.
אצלי במקפיא תמיד אפשר למצוא דגים.
טריים שהוקפאו, כן? לא הקפואים שקונים (אלה לא באמת דגים, אלא יותר כמו שקית קרח שבמקרה יש בה כמה מולקולות דג....). אצלי בדרך כלל תמצאו דניס. דג שטעמו ומרקמו מעודנים מאוד.

דניס לא צריך הרבה טיפול. רוב הזמן רצוי לתת לדניס להיות עצמו.
לתבל מעט, לתת קצת אהבה, אבל בעיקר לתת לאישיות שלו להתפרץ.
אבל לפעמים מתחשק להתפרע. המון תיבול, המון טעם, המון עניין. קצת כמו דניס רודמן.   


וזה בדיוק מה שעשיתי.

דניס ממש-ממש-מתובל
מרכיבים לדג
1 דג דניס שלם (או 2 חתיכות פילה דג דניס)
1/2 פלפל ירוק קצוץ
1/2 בצל קטן-בינוני קצוץ
4-5 כפות כוסברה קצוצה (אפשר פטרוזיליה, אם אתם מתעקשים)
פלפל חריף ירוק קצוץ (הכמות תלויה בכם)
3-4 שיני שום כתושות
מיץ מ-1/2 לימון
3 כפיות סומק
2 כפיות תבלין לדג
מלח
פלפל

מרכיבים לרוטב
1 גביע יוגורט לבן
מיץ מ-1/2 לימון
2 שיני שום כתושות
2 כפיות סומק
3 כפיות טבסקו ירוק


מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את כל המרכיבים לדג (פרט לדג, כי זה די מסובך לערבב דג....)



חוצים את הדניס לכל אורבו כך שניתן לפתוח אותו כמו פרפר. אפשר להשתמש גם בפילה. מניחים את הדג על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

כשדג הופך לפרפר

מניחים על הדג את תערובת התיבול



מכניסים את הדג לתנור ל-20 דקות בדיוק. כל דקה יותר ויש סיכוי שהדג יתייבש.
בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. אין מה לדאוג מהטבסקו. הטבסקו הירוק הוא מאוד מאוד חמצמץ ולימוני, והחריפות שלו מאוד עדינה.
אני מעדיפה לטבול ברוטב חתיכות מהדג העשוי ולא לשפוך את הרוטב על הדג. כך הדג לא מתקרר מהר, וניתן גם לשלוט בכמות הרוטב שנרצה עם כל נגיסה.
מוציאים את הדג ומניחים על צלחת הגשה, והרוטב ליד. זהו! פשוט, לא?


ניסיתם את המתכון? מכינים מנות דגים מרגשות??
שתפו אותי. השאירו תגובה :). עשו לייק בפייסבוק!
בתיאבון!!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה