פריז



בעיניי, כשנוסעים למקום מסוים, חלק בלתי נפרד מהחוויה הוא האוכל המקומי.
ממש לא מעניין אותי לאכול מקדונלד'ס בחו"ל, ולא ממש בא לי לאכול אוכל תאילנדי בגרמניה, אוסושי כשאני ביוון.
האוכל המקומי מכיל חלק משמעותי בתרבות, בהוויה של המקום. ולכן אני מאוד משתדלת לאכול באמת במקומות האותנטיים ביותר.

לצערי הרב, פריז מלאה במסעדות המיועדות לתיירים, ומאוק קשה למצוא את המסעדות המקומיות האמיתיות שאליהן יצאו התושבים הצרפתים לארוחה. באמת שניסיתי!
האוכל יקר מאוד (20-30 יורו לארוחה בלי שתיה)  ומדובר בעצם באוכל מערבי גנרי מאוד, שממש לא שווה את הכסף. ולכן, בנסיעה האחרונה שלי לפריז, היות ולא היה לי מטבחות בחדר, מצאתי את עצמי אוכלת מקדונלדס כמעט כל יום. אבל היו 3 נקודות אור בטיול ההוא:

1. הפטיסרי Patisserie: המאפיות המדהימות שנמצאות בכל פינה בפריז, וכדאי לעצור בהן במהלך היום לקפה וחתיכת עוגה.


2. שוק גרנל (מתוך טיפים למטייל של שרון היינריך, קונדיטורית ישראלית המתגוררת בפריז) .
שוק גרנל (Grenelle) מתקיים בכל יום ראשון ורביעי על בולוורד גרנל (הרובע ה-15) בין שתי תחנות המטרו לה מוט פיקה - גרנל ודופלקס. השוק מתקיים מתחת למסילת המטרו החיצונית של קו 6. השוק פתוח אך מקורה על ידי המסילה, ולכן ישנם תנאים נוחים מאוד וגם בימי גשם או שמש חזקה ניתן להנות ממנו.
השוק בינוני בגודלו וניתן למצוא בו כל מה ששוק אוכל מציע - פירות, ירקות, ביצים, בשרים, דגים, גבינות, לחמים, מאפים, כבד אווז, אוכל מבושל ועוד. הוא מסודר בצורה של מסדרון ארוך וניתן ללכת בו או מתחנת לה מוט פיקה עד דופלקס, או בכיוון ההפוך.

דרכי הגעה: במטרו M Dupleix, ligne 6, M La Motte Picquet Grenelle, ligne 6,8,10
שעות פתיחה: פתוח בימי ראשון ורביעי מ-7:00 עד 14:00.

הגעתי לשוק ביום ראשון מוקדם בבוקר. השוק היה עמוס באנשים, והמקום היה פשוט מקסים. אפשר היה למצוא בו הכל! הלכתי לאורך השוק בערך 6 פעמים, רק כדי שאצליח לראות את הכל. אפשר היה לראות שזה שוק שמסתובבים בו בעיקר מקומיים, ורוב הוכרים לא דיברו אנגלית. היו שם דברים שסקרנו אותי, וידעתי שאין סיכוי למצוא מי שיענה על השאלות הרבות שהיו לי (כמו מחירים למשל). קניתי בגט טרי, סלט פירות ים וזיתים, וזו הייתה ארוחת בוקר נפלאה (שחלקה נשמר גם להמשך היום).











3. שוק הבסטיליה
כפי שמומלץ במדריך הלונלי פלנט לפריז: אם יש לכם זמן לבקר רק בשוק אחד בפריז, זה השוק בשבילכם!!
ואכן, נדמה שבשוק הזה היו יותר תיירים מאשר מקומיים. 
שוק עצום (!!) בגודלו, וגם בו ניתן למצוא כל מה שתעלו על הדעת, וגם הרבה מאוד אוכל מוכן במחירים זולים יחסית. אפשר למצוא המון מאכלים ממקומות שונים בעולם, ולא מעט אוכל ים-תיכוני.

הגעה: הרובע ה-11, blvd Richard Lenoir. תחנת מטרו Bastille או Richard Lenoir. השוק משתרע בין שתי התחנות.
שעות פתיחה: יום א' משעות הבוקר המוקדמות עד 15:00, יום ה' 7:00-14:30.

גם כאן הייתי צריכה ללכת לאורך השוק העצום כמה פעמים רק כדי לספוג את הכל וכדי להחליט מה אני רוצה לאכול מתוך כל השפע הזה.
אין ספק שהיום שבו ביקרתי בשני השווקים היה היום היחיד שבו באמת נהניתי מהאוכל בפריז.
קניתי קצת מכל דבר והתיישבתי על ספסל בלב השוק לארוחה נפלאה. נשאר לא מעט אוכל, ככה שגם ארוחת הערב הייתה מצויינת.






בלב השוק הייתה אישה אחת בבגדי דייגים שעשתה המון רעש (בצרפתית, כמובן). היא מכרה צלחות עם צדפות חיות. מעולם לא אכלתי צדפות חיות ותהיתי כמה זה דוחה. עמדתי זמן מה והתבוננתי מהצד באנשים שאכלו לעיני כל את הצדפות. חיכיתי לראות את הפרצוף שלהם. התלבטתי עם עצמי אם לשלם 12 יורו על צלחת צדפות וכוסית יין, כשככל הידוע לי אני עשויה להקיא אחרי אחת בלבד (וכן, כולם עומדים ומסתכלים). מה גם שרוב האנשים שאכלו היו זוגות שחלקו צלחת. זה לא חוכמה גדולה. נראה אתכם, גיבורים, אוכלים צלחת שלמה!
זה היה קרקס שלם שלקח גם לא מעט זמן כי היא עמדה שם לבד ופירקה את הצדפות אחת אחת.

בסוף החלטתי שחיים רק פעם אחת, והלכתי על זה. אז לא, זה לא הדבר הכי טעים שאכלתי מימיי. כנראה מדובר בטעם נרכש, כמו אלכוהול. אבל זה גם לא היה מזעזע כמו שחשבתי, ועמדתי בזה בגבורה. כשסיימתי לאכול לא הבנתי למה לא מוחאים לי כפיים. הרגשתי שמגיע לי ריקוד ניצחון קטן.

לפני
אחרי
כשמטיילים בפריז, כדאי להיכנס לבולנז'רי (מאפיה) ולקנות בגט טרי, לעבור במעדניה, בשרקוטרי (חנות לבשר ונקניקים), או בפרומג'רי (חנות גבינות), לקנות קצת מכל דבר, לשבת על אחד הספסלים בפארקים ולאכול סנדויץ' טעים. זה באמת הכי טוב שיש בעיר הזו. וכמובן, לקנח במקרון או פאי אפרסק.

הייתם בפריז? אהבתם את האוכל??
אשמח לשמוע :). השאירו תגובה.
בתיאבון!!!



תגובה 1: