הספירה לאחור החלה.....
ראש השנה!
ובניגוד לשאר המשפחות, המקרר שלנו עוד רחוק מלהיות עמוס.
פרט לגפילטע פיש, אנחנו פחות או יותר הולכים אל הלא נודע.
אני תמיד מחפשת איך לרענן קצת בשולחן החג. יש את כל המנות המסורתיות: גפילטע, כבד קצוץ.... (ויש לי אמנזיה בנוגע לשאר). אבל אני תמיד אוהבת קצת לחדש.
אנשים תמיד נוטים לדבוק במוכר וחושבים שמשהו חדש הוא בהכרח מסובך יותר.
אז לא!
אפשר לרגש גם בפשטות.
אז את מנת הדגל שלי אני אשתדל לפרסם ביום שלישי, אבל בינתיים, בואו נדבר על תוספות.
אנחנו בדרך כלל משקיעים הרבה בבשר, בדגים, וקצת מזניחים בתוספות.
ואז מגיע החג, ויש אורחים. לך תדע מי אוכל מה.
בעיני חשוב לשמור על התוספות פשוטות. שיתאימו לכולם, וגם לכל המנות. התוספת, כשמה כן היא: תוספת!
היא לא צריכה להאפיל על המנה העיקרית.
לכן החלטתי ללכת על המנה העממית ביותר (זהירות! ספוילר לאורחים):
פירה.
איך מרגשים עם פירה? עושים אותו צבעוני.
האורחים שלכם יתלהבו, הילדים יתרגשו. נראה יפה וחגיגי, טעים, ומקובל על כולם.
מצרכים:
תפו"א
סלק
בטטה
תרד
כפי שאפשר לראות, מדובר בפירה אדום, כתום וירוק. אפשר כמובן לעשות גם את הלבן הרגיל.
לפירה הכתום: אפשר להוסיף גם גזר ודלעת.
לפירה הירוק: אפשר להוסיף כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, נענע, בזיליקום, מנגולד וכל עלה ירוק אחר. בחרתי להשתמש רק בתרד כדי לשמור על טעם נייטרלי יחסית.
על כל תפו"א, סלק אחד.
כנ"ל לגבי הבטטה.
לגבי התרד, חבילה של 200 גרם אמורה להספיק ל-4 תפו"א בערך.
כמובן שהמינון יכול להשתנות כרצונכם, זה רק ישנה את עוצמת הצבע.
נחתוך את כל הירקות שלנו לקוביות (לא קטנות מדי).
קוביות שמתאימות לבישול לקראת פירה.
שימו לב שהירקות לא צובעים אחד את השני.
לכן, ממליצה להתחיל עם תפו"א שלא מלכלך את הקרש והסכין, לאחר מכן את הבטטה, והסלק אחרון.
נרתיח 4 סירי מים, ונבשל כל ירק בנפרד.
שימו לב שלירקות זמן בישול שונה (הבטטה תהיה מוכנה ראשונה, הסלק אחרון).
נשים כל ירק בסיר שונה.
התרד בעצם עובר חליטה קצרה של דקה-דקה וחצי במים הרותחים ולא ממש בישול.
מרתיחים את הירקות במים שהמלחנו (ההוראות למקרה שמעולם לא הכנתם פירה, אם זה יתכן).
כל ירק בסיר אחר (אם החלטתם להוסיף ירקות כתומים או ירוקים, בשלו אותם באותו הסיר, כמובן).
סיר תפוחי האדמה יכיל את תפוחי האדמה לכל הפירה שנכין.
אם נראה שהסלק פחות אדום ומקבל גוון מעט צהבהב ולא אדום יפהפה, אל דאגה.
צבעו המהמם מסתתך בפנים.
כשהתרד מוכן, נסנן אותו.
כאשר שאר הירקות מוכנים, נשפוך את המים אך נשאיר את הירק בסיר החם. נזרוק לסיר חתיכת חמאה ונסגור את המכסה בינתיים.
נוסיף לסיר כמות מתאימה של תפו"א, מלח, פלפל שחור, מעט שום (לא חובה) וחלב.
התחילו עם מעט חלב, והוסיפו בהתאם למרקם שאתם אוהבים.
אני מעדיפה לטחון את הפירה עם מוט בלנדר (בלנדר ידני) כדי שהפירה יהיה חלק, והצבעים יתערבבו היטב.
כך גם כל סוגי הפירה יוצאים במרקם דומה.
אם אתם מעדיפים להשתמש במועך ידני, אז אני ממליצה לטחון את התרד בבלנדר, ולהוסיף אותו לתפוח האדמה, כי מועך לא יעשה את העבודה במקרה זה.
פשוט, לא?
ראש השנה!
ובניגוד לשאר המשפחות, המקרר שלנו עוד רחוק מלהיות עמוס.
פרט לגפילטע פיש, אנחנו פחות או יותר הולכים אל הלא נודע.
אני תמיד מחפשת איך לרענן קצת בשולחן החג. יש את כל המנות המסורתיות: גפילטע, כבד קצוץ.... (ויש לי אמנזיה בנוגע לשאר). אבל אני תמיד אוהבת קצת לחדש.
אנשים תמיד נוטים לדבוק במוכר וחושבים שמשהו חדש הוא בהכרח מסובך יותר.
אז לא!
אפשר לרגש גם בפשטות.
אז את מנת הדגל שלי אני אשתדל לפרסם ביום שלישי, אבל בינתיים, בואו נדבר על תוספות.
אנחנו בדרך כלל משקיעים הרבה בבשר, בדגים, וקצת מזניחים בתוספות.
ואז מגיע החג, ויש אורחים. לך תדע מי אוכל מה.
בעיני חשוב לשמור על התוספות פשוטות. שיתאימו לכולם, וגם לכל המנות. התוספת, כשמה כן היא: תוספת!
היא לא צריכה להאפיל על המנה העיקרית.
לכן החלטתי ללכת על המנה העממית ביותר (זהירות! ספוילר לאורחים):
פירה.
איך מרגשים עם פירה? עושים אותו צבעוני.
האורחים שלכם יתלהבו, הילדים יתרגשו. נראה יפה וחגיגי, טעים, ומקובל על כולם.
מצרכים:
תפו"א
סלק
בטטה
תרד
כפי שאפשר לראות, מדובר בפירה אדום, כתום וירוק. אפשר כמובן לעשות גם את הלבן הרגיל.
לפירה הכתום: אפשר להוסיף גם גזר ודלעת.
לפירה הירוק: אפשר להוסיף כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, נענע, בזיליקום, מנגולד וכל עלה ירוק אחר. בחרתי להשתמש רק בתרד כדי לשמור על טעם נייטרלי יחסית.
על כל תפו"א, סלק אחד.
כנ"ל לגבי הבטטה.
לגבי התרד, חבילה של 200 גרם אמורה להספיק ל-4 תפו"א בערך.
כמובן שהמינון יכול להשתנות כרצונכם, זה רק ישנה את עוצמת הצבע.
נחתוך את כל הירקות שלנו לקוביות (לא קטנות מדי).
קוביות שמתאימות לבישול לקראת פירה.
שימו לב שהירקות לא צובעים אחד את השני.
לכן, ממליצה להתחיל עם תפו"א שלא מלכלך את הקרש והסכין, לאחר מכן את הבטטה, והסלק אחרון.
נרתיח 4 סירי מים, ונבשל כל ירק בנפרד.
שימו לב שלירקות זמן בישול שונה (הבטטה תהיה מוכנה ראשונה, הסלק אחרון).
נשים כל ירק בסיר שונה.
התרד בעצם עובר חליטה קצרה של דקה-דקה וחצי במים הרותחים ולא ממש בישול.
מרתיחים את הירקות במים שהמלחנו (ההוראות למקרה שמעולם לא הכנתם פירה, אם זה יתכן).
כל ירק בסיר אחר (אם החלטתם להוסיף ירקות כתומים או ירוקים, בשלו אותם באותו הסיר, כמובן).
סיר תפוחי האדמה יכיל את תפוחי האדמה לכל הפירה שנכין.
אם נראה שהסלק פחות אדום ומקבל גוון מעט צהבהב ולא אדום יפהפה, אל דאגה.
צבעו המהמם מסתתך בפנים.
כשהתרד מוכן, נסנן אותו.
כאשר שאר הירקות מוכנים, נשפוך את המים אך נשאיר את הירק בסיר החם. נזרוק לסיר חתיכת חמאה ונסגור את המכסה בינתיים.
נוסיף לסיר כמות מתאימה של תפו"א, מלח, פלפל שחור, מעט שום (לא חובה) וחלב.
התחילו עם מעט חלב, והוסיפו בהתאם למרקם שאתם אוהבים.
אני מעדיפה לטחון את הפירה עם מוט בלנדר (בלנדר ידני) כדי שהפירה יהיה חלק, והצבעים יתערבבו היטב.
כך גם כל סוגי הפירה יוצאים במרקם דומה.
אם אתם מעדיפים להשתמש במועך ידני, אז אני ממליצה לטחון את התרד בבלנדר, ולהוסיף אותו לתפוח האדמה, כי מועך לא יעשה את העבודה במקרה זה.
פשוט, לא?
ניסיתם את המתכון? מכינים תוספת מרגשת??
שתפו אותי. השאירו תגובה :)
שנה טובה!
היי,
השבמחקאיך אפשר לעשות את הפירה פרווה?
זה ייצא טוב עם שמן ומים?
לא ניסיתי להכין את המנה פרווה,
מחקאבל אני מאמינה שאפשר להשתמש במעט שמן זית, ללא מים.
תחליף טוב יהיה שמנת צמחית שתתן את אותו מרקם קרמי.
בתיאבון!
היי :)
השבמחקאת הפירה סלק עושים עם תפו"א? אותה שאלה גם לגבי הבטטה.
או שזה רק הסלק עם החמאה והחלב?