יום שבת, 15 באוגוסט 2015

האישה באבטיח

חם. חם נורא. נורא נורא חם.
וכל מה שנותר לנו לעשות בחום הזה הוא לחפש דרכים לקרר את האוירה.
איזה מזל שהמציאו אבטיח כדי לספק רגעים קטנים של אושר כשכל כך חם.
בבית שלי אבטיח הוא לא רק פרי קר וטעים שחותכים לקינוח.
הוא גם אבטיח כבוש (כן, מה ששמעתם). ככה זה אצל אנשים עם שורשים ברומניה....  
אז כשתפתחו את המקרר שלנו תמצאו במדף האמצעי קופסה עם אבטיח כבוש, במדף העליון אבטיח טרי.....
מה עוד אפשר לעשות עם אבטיח?

"אישה אחת, גרה בתוך אבטיח גדול נורא
היו לה שני שרפרפים וכסא ומנורה
היא חתכה לה חלון וחצבה לה סלון
ותלתה שם תמונה והכניסה ארון
וחתול שיצוד עכברים היא גידלה בפינה...." נורית זרחי
אז אני קצת גדולה מכדי לגור באבטיח, אבל זו בהחלט הזדמנות טובה לעשות ניסוי מדעי ולשלב בין שני
דברים שאני אוהבת מאוד בקיץ: אבטיח ומרקים קרים. 

גספאצ'ו - מכירים?
אני מתה על גספאצ'ו. מרק ספרדי קר שעשוי מירקות טחונים (עגבניות, פלפלים, מלפפונים), לחם, חומץ,
שמן זית - בגדול מדובר על ארוחת סלט טחון. וזה כל כך טעים!!

אז גספאצ'ו אבטיח כבר אכלתם? גם אני לא.  אבל זה נשמע כמו מנת פתיחה מרעננת, יצירתית וכיפית.
בואו נכין!

מרכיבי המנה עם משקל סובייטי
מרכיבים (3-4 מנות)
600 גרם אבטיח חתוך לקוביות (בלי גרעינים כמובן....)
חופן עלי כוסברה
חופן עלי פטרוזיליה
4-5 טבעות פלפל ירוק חריף
1 שן שום חתוכה
שמן זית
חומץ פירות אדומים/חומץ בן יין לבן
מלח
גבינת פטה/בולגרית להגשה....

מניחים את כל המרכיבים פרט לגבינה במעבד מזון.
שימו מעט חומץ ומעט שמן זית - כף חומץ וכף שמן- תמיד אפשר להוסיף עוד בהמשך אחרי שתטעמו.

לפני
אחרי
טועמים, מתקנים תיבול.... וזהו!! מגישים עם גבינת פטה/בולגרית.



ניסיתם את המתכון? מכינים מנת קיץ יצירתית?
שתפו אותי. השאירו תגובה :). עשו לייק בפייסבוק!
בתיאבון!!

יום שישי, 10 ביולי 2015

גוד מורנינג וייטנאם!!

לפני כמה שנים הסתובבתי עם אחותי בדיזנגוף סנטר ביום שישי בצהריים, ובאחד מדוכני האוכל של שוק האוכל המסורתי פגשנו אישה וייטנאמית שנשואה לישראלי.
היה לה דוכן אוכל אסייתי.
טעמתי אצלה שני מאכלים מעולים, שאחר כך ביליתי שנים בחיפושים אחריהם במסעדות אסייתיות, ללא הצלחה: טפיוקה וספרינג רול וייטנאמי. אז מה עושים כשלא מוצאים? מכינים לבד!

אז 
טפיוקה כבר הכנתי, וזה הזמן להכין ספרינג רול וייטנאמי.
כשזוכרים מנה שאוהבים, בד"כ זוכרים אותה אפילו טובה יותר ממה שהיא הייתה, ואז כשמשחזרים אותה היא יוצאת ממש שווה. בודקים עם מר גוגל שזה הכיוון, ומנסים!
המרכיבים מאוד פשוטים, ואת רובם תמצאו במטבח תמיד.
אני מכינה את המנה כמנת פתיחה לארוחות, ואצלי בבית צריך לגרש את האנשים מהצלחת עד שמתיישבים לשולחן.

לפני כמה חודשים טיילתי בוייטנאם, וסוף סוף טעמתי את הדבר האמיתי.
הכיף בספרינג רול וייטנאמי הוא הקלילות והרעננות של המנה. הכל טרי - ללא אידוי, ללא טיגון, ללא בישול. שינוי מרענן ביחס לתפריט הוייטנאמי, שהאוכל שלו ממש טעים אבל בהחלט כבד. הרבה איטריות, בצק ובשר, ומעט מאוד ירקות.

ספרינג רול בהוי-אן, מרכז וייטנאם

מרכיבים
דפי אורז בקוטר 22 ס"מ (אפשר למצוא בכל סופרמרקט)
אבוקדו חתוך לפרוסות
נבטים 
מלפפון חצוי לרוחב ואז חתוך למקלות
גזר חתוך למקלות קטנים (רצוי במנדולינה)
כוסברה
חסה חתוכה בגודל בינוני

אני לא רושמת כמויות מדויקות, כי זה מאוד תלוי בכמות שתרצו להכין. למשל, מלפפון אחד יכול להספיק גם ל-10-15 רולים.


מרכיבים לרוטב (מספיק ל 3-5 רולים)
1/8 כוס סויה
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית ג'ינג'ר מגורד
1 שן שום כתושה
4-5 טבעות פלפל חריף





המרכיבים המוכנים בקערות המהממות שהבאתי מוייטנאם
חותכים את כל המרכיבים (פרט לנבטים והכוסברה).
מכינים קערה רחבה ושטוחה או סיר שטוח עם מי ברז פושרים. 


מכניסים את דפי האורז (כל דף בנפרד, אחרת ידבקו) למים הפושרים.
ממתינים כ-30-40 שניות עד שהדף מתרכך. כדאי כל הזמן לגעת בדף האורז כדי לוודא מה מצבו. שניה אחת יותר מדי והדף יהיה במרקם של נזלת (מי כותב נזלת באמצע מתכון!?). חוצמזה, אוכל שמקבל מספיק תשומת לב יוצא טעים יותר.
כשהדף התרכך מוציאים אותו ומנערים מעט את המים. 
מניחים את הדף על משטח יבש. הדף הופך שקוף וזה נראה כאילו הוא נעלם, אבל בחיי שהוא עוד שם (עזרתי לכם קצת בתמונה מס' 1 למטה).
בקצה התחתון מניחים את חומרי המילוי. קצת מכל דבר, וסה"כ לא יותר מדי. מתחילים לגלגל את המילוי, סוגרים משני הצדדים (כמו שמגלגלים בלינצ'ס) וממשיכים לגלגל עד הסוף. הדף מרגיש קצת דביק? ככה זה צריך להיות! זה מה שמחזיק את הרול סגור. 



ובעניין הרוטב?? פשוט מערבבים את כל המרכיבים יחד! 



האמת שהרוטב הוא מה שעושה את המנה, וכל כך כיף לנשנש אותה!
ועכשיו לשלב הטיפים: 
הפעם הכנתי את הגרסה הפשוטה ביותר, אבל בקלות אפשר לשדרג עם דג נא (אבל לא נע).
אני מאוד אוהבת להוסיף רצועה של סלמון/טונה. אפשר אפילו שרימפס מבושל.

ניתן להוסיף גם רצועות עוף שמקפיצים (בעיניי עדיף כמובן לחכות שיתקרר קודם).




ניסיתם את המתכון? מכינים אוכל וייטנאמי?
שתפו אותי. השאירו תגובה :). עשו לייק בפייסבוק!
בתיאבון!!



יום שבת, 16 במאי 2015

שלא תנסו למרוח אותי

אז החג הכי טעים בלוח השנה היהודי בפתח, והאושר בשיאו!
באופן כללי ביהדות יש הרבה חוכמה. דוגמה מצוינת לכך היא להגדיר את חג השבועות כאחג משלושת הרגלים,
כי בסך הכל אחרי כל האוכל והגבינות המשמינות, הליכה ברגל לירושלים לא נשמעת כמו רעיון רע. לא ככה?

בשבועות נהוג לאכול ארוחה חלבית משגעת שכל כולה גבינה ואחוזי שומן.
פרט לפשטידות והמאפים, אני אוהבת מאוד להכין ממרחים: טפנד זיתים, ממרח עגבניות מיובשות ופסטו. (יש עוד ממרח רביעי, אבל נגיע אליו).
בחנויות תמיד אפשר למצוא את הממרחים הללו, בדרך כלל במחיר מופקע, וכמעט תמיד עם הרבה מאוד חומרים שעדיף היה להשאיר מחוץ לצנצנת. ולפעמים לקנות ממרח מוכן זה באמת הפתרון הקל, אבל במקרה הזה, זה פשוט לא שווה. צ'יק צ'ק ויש לכם ממרח טעים.

הממרחים נהדרים בתור מנת פתיחה על לחם טרי, ואפשר לשם שינוי להוסיף מלמעלה איזו פרוסת גבינה....
האמת? את הממרחים האלה אני מכינה תמיד כשנותנים לי מטלה להביא משהו לארוחה שאני מוזמנת אליה. ככה זה כשאני עצלנית. כמה קל, ככה טעים. קח את המצרכים, שים בבלנדר, העבר לצנצנת, ובתיאבון!

והממרח הרביעי? משחת השיערות של פארוק. האמת שיותר מתאים בעיני לבשר, אבל אם כבר ממרחים....



.
פסטו
מרכיבים
50 גרם עלי בזיליקום
2-3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
1 שן שום כתושה (בחיי)
2-3 כפות צנוברים (לא קלויים)
מלח
פלפל
שמן זית כאילו אין דיאטה בעולם


שמים את כל המרכיבים בבלנדר.אפשר לשים בהתחלה מעט מהצנוברים, ולהוסיף בהתאם למרקם הרצוי.
אותו הדבר בנוגע לשמן: מוסיפים בהדרגה, עד שהפסטו במרקם הרצוי.


ממרח עגבניות מיובשות
מרכיבים
200 גרם עגבניות מיובשות
1 שן שום כתושה
2-3 כפות גבינת פרמזן מגורדת
2 כפות אגוזי קשיו (לא קלויים)
מלח
פלפל
מלא שמן זית


אפשר לקנות עגבניות מיובשות בצנצנת מושרות בשמן, או לקנות עגבניות מיובשות בחנות תבלינים, ואז מומלץ להשרות אותן בשמן זית כשעה-שעתיים לפני שמכינים את הממרח.
גם כאן, שמים את כל המרכיבים בבלנדר וטוחנים. את שמן הזית מוסיפים בהדרגה עד למרקם רצוי. כדאי להשתמש בשמן שבו מושרות העגבניות.

טפנד זיתים
מרכיבים
1 פחית שימורים של זיתים (ללא גלעין, מן הסתם...)
1 שן שום כתושה
מלח
פלפל
שמן זית



אפשר ואפילו רצוי להשתמש בזיתים מזן איכותי יותר, אבל זו השיטה המתאימה לעצלנים, ובסך הכל זה עובד לא רע.
טוחנים יחד את המרכיבים, ומוסיפים שמן זית עד לקבלת מרקם רצוי. (זיתים בשמן זית זה כמו גדי בחלב אימו??)


ממרח שיערות של פארוק
נהדר עבור מי שרוצה שיערות ארוכות כמו שמשון דלילה
מרכיבים
דג פטיש
דג חרב
דג חשמל
מיץ מרה של חיה מה בלילה של ירח מלא, מסכנה, עושה "גורוגורוווו..."

ועכשיו ברצינות: ממרח נהדר כתוספת להכל, בעיקר לבשר וחומוס.
הוא פשוט נראה כמו הממרח של פארוק, ומכאן השם.

מרכיבים
1/2 צרור כוסברה
1/2 צרור פטרוזיליה
1/2 צרור שמיר
1-2 פלפל חריף חתוך גס
מיץ מ-1/2 לימון
מלח פלפל
ממש מעט שמן זית



טוחנים הכל ביחד! אפשר להוסיף לימון ופלפל חריף במידת הצורך (והאומץ)


עכשיו רק צריך לאכול.
אם אתם טבעונים או מעוניינים לשמור על הממרחים פרווה, אפשר כמובן לוותר על הגבינה. כך הממרחים גם נשמרים לאורך זמן רב יותר במקרר (בהנחה שעוד לא טרפתם אותם).





ניסיתם את המתכון? מכינים ממרחים מעניינים?
שתפו אותי. השאירו תגובה :). עשו לייק בפייסבוק!
בתיאבון!!

יום שלישי, 5 במאי 2015

בואי נקנה רק תותים

תותים. תותים. תותים. 
כשמגיעה עונת התותים, המקרר שלנו מלא ב..... תותים.
אז כבר יש כמה צנצנות של ריבת תותים טריה, ואכלנו בלי סוף תותים בשמנת (סורי, אני לא טיפוס של קצפת).
ומה עכשיו?

קצת לפני שנעלמים לנו התותים עד לשנה הבאה,זה הזמן להיות יצירתיים.
לנסות טעמים, לשחק בניגודים...
נזכרתי בסלט שאני מאוד אוהבת להכין בקיץ עם מנגו (המשך יבוא), והחלטתי להכין את גרסת התותים.

תותים שובבים

מרכיבים (למנה אחת קטנה. הסלט מתאים בעיקר כפתיח לארוחה)
7-8 תותים יפים, חתוכים גס
מיץ מ-1/2 לימון
2-3 כפיות טבסקו ירוק
1 כפית סוכר חום
פלפל חריף קצוץ (בכמות שתוכלו להתמודד איתה)
2 כפות כוסברה קצוצה (אפשר פטרוזיליה אם אתם ממש מתעקשים)

במקום עוד מכונות של מלחמה

מניחים את התותים החתוכים בקערה, מוסיפים את הסוכר, הלימון והטבסקו ומערבבים.
נותנים לתותים לנוח כמה דקות ולהתחיל להוציא מעט מהמיץ.


מוסיפים את הכוסברה והפלפל החריף, ושיהיה בתיאבון!


ניסיתם את המתכון?
שתפו אותי. השאירו תגובה :). עשו לייק בפייסבוק!
בתיאבון!!

יום שבת, 25 באפריל 2015

דג ושמו דניס

אני ממש ממש אוהבת דגים.
אצלי במקפיא תמיד אפשר למצוא דגים.
טריים שהוקפאו, כן? לא הקפואים שקונים (אלה לא באמת דגים, אלא יותר כמו שקית קרח שבמקרה יש בה כמה מולקולות דג....). אצלי בדרך כלל תמצאו דניס. דג שטעמו ומרקמו מעודנים מאוד.

דניס לא צריך הרבה טיפול. רוב הזמן רצוי לתת לדניס להיות עצמו.
לתבל מעט, לתת קצת אהבה, אבל בעיקר לתת לאישיות שלו להתפרץ.
אבל לפעמים מתחשק להתפרע. המון תיבול, המון טעם, המון עניין. קצת כמו דניס רודמן.   


וזה בדיוק מה שעשיתי.

דניס ממש-ממש-מתובל
מרכיבים לדג
1 דג דניס שלם (או 2 חתיכות פילה דג דניס)
1/2 פלפל ירוק קצוץ
1/2 בצל קטן-בינוני קצוץ
4-5 כפות כוסברה קצוצה (אפשר פטרוזיליה, אם אתם מתעקשים)
פלפל חריף ירוק קצוץ (הכמות תלויה בכם)
3-4 שיני שום כתושות
מיץ מ-1/2 לימון
3 כפיות סומק
2 כפיות תבלין לדג
מלח
פלפל

מרכיבים לרוטב
1 גביע יוגורט לבן
מיץ מ-1/2 לימון
2 שיני שום כתושות
2 כפיות סומק
3 כפיות טבסקו ירוק


מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים את כל המרכיבים לדג (פרט לדג, כי זה די מסובך לערבב דג....)



חוצים את הדניס לכל אורבו כך שניתן לפתוח אותו כמו פרפר. אפשר להשתמש גם בפילה. מניחים את הדג על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

כשדג הופך לפרפר

מניחים על הדג את תערובת התיבול



מכניסים את הדג לתנור ל-20 דקות בדיוק. כל דקה יותר ויש סיכוי שהדג יתייבש.
בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הרוטב. אין מה לדאוג מהטבסקו. הטבסקו הירוק הוא מאוד מאוד חמצמץ ולימוני, והחריפות שלו מאוד עדינה.
אני מעדיפה לטבול ברוטב חתיכות מהדג העשוי ולא לשפוך את הרוטב על הדג. כך הדג לא מתקרר מהר, וניתן גם לשלוט בכמות הרוטב שנרצה עם כל נגיסה.
מוציאים את הדג ומניחים על צלחת הגשה, והרוטב ליד. זהו! פשוט, לא?


ניסיתם את המתכון? מכינים מנות דגים מרגשות??
שתפו אותי. השאירו תגובה :). עשו לייק בפייסבוק!
בתיאבון!!

יום שבת, 4 באפריל 2015

עלה ירוק

חג שמח!!
Good to be back

אז האביב כבר כאן, והגיע הזמן להיפרד מהתבשילים הסמיכים והכבדים (ובינינו, אלו שהכי טעימים...).
כבר הרבה זמן שאני מנסה למצוא תחליפים לתוספות הרגילות שלצד מנת הבשר או הדגים.
הכי קל לחזור תמיד לתפוחי אדמה ואורז, אבל זה גם פחות מומלץ לצד מנת חלבון, וגם כבד יותר.
הפתרון: מנה ירוקה, חמוצה, קלילה וטעימה. מתאימה כתוספת או אפילו כמנה עיקרית צמחונית בפני עצמה. 
המנה מתאימה גם לשולחן החג (לאוכלי קטניות), כי בחג הזה מצווה היא למצוא מנות קלילות בתוך כל הקלוריות שמסביב.
את הזמן תקדישו יותר להכנת כל המרכיבים מאשר לבישול.

קיבלתי להתנסות סיר חדש של Tefal  מסדרת Sensorielle וזו הייתה הזדמנות מושלמת לנסות אותו.
"לסיר ידיות בקליט ארגונומיות בשילוב עם מכסה זכוכית/נירוסטה המאפשר פיקוח על תהליך הבישול. ידית המכסה מסתובבת ומאפשרת לשלוט בכמות האדים.
הסיר מצוייד בציפוי נון סטיק חדש ובבסיס קשיח המבטיח פיזור חום אחיד לבישול הומוגני. הידיות נוחות לאחיזה ולשימוש ולא מתחממות".



התבשיל הירוק שלי

מרכיבים:
6-7 גבעולי סלרי, חתוכים גס
2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעי פרוסות
5-6 שיני שום פרוסות
250 גרם פולי סויה (אדממה) קפואים
400 גרם גרגירי חומוס קפואים 
2-4 לימונים סחוטים
1 חבילת עלי תרד
2 חבילות עלי מנגולד, חתוכים גס
1 חבילת תחתיות ארטישוק קפואות, חתוכות גס
כמון
חוויאג'
מלח
פלפל
שמן זית



Tefal Sensorielle
מחממים מעט שמן זית בסיר. כשהשמן מתחמם מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי.




מטגנים אותם עד שהבצל הופך שקוף (להיזהר שלא להשחים את הירקות).
לאחר מכן מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.
הבאים בתור: ארטישוק ושיני שום.
את הירקות הקפואים אפשר להפשיר לפני אבל לא חובה. 



אחרי עוד 2-3 דקות מוסיפים את האדממה, ובוחשים.
זה הזמן לתבל, לפני שמוסיפים את העלים הירוקים.
מלח, פלפל, מעט כמון ומעט חוויאג'. תנו לכמון והחוויאג' להוסיף מעט טעם, אבל לא להשתלט על המנה.
הכי חשוב: לימון. כי לימון מוסיף המון!
אני אוהבת שהמנה מאוד מאוד חמוצה, אבל זה תלוי בכם. אז אני ממליצה להוסיף כל פעם כמות קטנה של מיץ, לערבב ולטעום. בדרך כלל אני מוסיפה מיץ משני לימונים, אבל הפעם הוספתי מיץ מ-4 (!!) לימונים. 
סיימנו לתבל? זה הזמן להוסיף את העלים הירוקים.
ראשונים יכנסו עלי המנגולד.



סוגרים את המכסה לדקה או שתיים, כדי שהעלים יתרככו. לאחר מכן ניתן לערבב אותם בעדינות פנימה את תוך התבשיל.
לבסוף מוסיפים את עלי התרד. שוב, סוגרים את המכסה כדי שהעלים יתרככו וניתן יהיה לערבב אותם פנימה.



טועמים, מתקנים תיבול, וסיימנו!
והסיר? איכותי, אכן ציפוי שמונע מהמזון להידבק. הידיות כן מתחממות במידה מסוימת. עדיין אפשר לאחוז בהן ללא כפפות, אבל הייתי שמחה ליותר בידוד. מחיר הסיר נע בין 440 ל-660 שקלים (תלוי בגודל), ועד אמצע החודש ניתן להשיג במחירי מבצע של 315-444 ש"ח. בסה"כ מדובר בחברה איכותית שמשתמשת בחומרים איכותיים. ממליצה. כלים איכותיים הם ההבדל בין בישול כיפי לסיוט.




ניסיתם את המתכון? 
שתפו אותי. השאירו תגובה :)
חג שמח ובתיאבון!

יום שבת, 28 בדצמבר 2013

Taizu

במשפחה שלי אוהבים אוכל. מאוד. הרבה.
אנחנו אוהבים לבשל, ואנחנו אוהבים לאכול טוב.
לכן, בכל פעם שיש לנו תירוץ, אנחנו מנצלים את ההזדמנות ללכת למסעדה המהממת הבאה.
יש לנו נטייה מפתיעה למצוא מסעדות מצויינות..... ויקרות.
וגם הפעם המצב לא היה שונה.

לרגל יום הולדתי שחל לפני חודשיים, הלכנו לחגוג ב-TAIZU.
מסעדה אסייאתית חדשה ומעולה, הביקורות מהללות.
אבל מה....? יקר.
כמה יקר? בואו נגיד שלקחו מאיתנו את המעילים כשהתיישבנו, והמפיות עשויות בד.
ככה זה כשחוגגים יומולדת חודשיים אחרי..... זה מגיע עם ריבית והצמדה.

התקשרנו בשישי בבוקר להזמין מקומות לערב. היה מקום, למרות שהשמועה מספרת שצריך להזמין מקומות חודש מראש.
הסתכלתי על התפריט באתר והתחלתי להתלהב, אבל עדיין לא ידעתי מה באמת הולך לקרות.
ואז הגענו.

המסעדה מ-ה-מ-מ-ת! עיצוב יפה, חדשני ויוקרתי.
כשהציעו לקחת את המעילים, הרגשתי כמו מלכת אנגליה. לא מסוג הדברים שנהוגים במדינתו הקטנה.
המלצר, שמהר מאוד הפך לחלק בלתי נפרד מהמשפחה, הסביר שאנחנו נכנסים למסע קולינרי, ושיש דרך מסויימת להסתכל על התפריט.
המנות קטנות-בינוניות, ומתאימות יותר למרכז השולחן ופחות כמנות אישיות. כל מנה בפני עצמה היא לא יקרה מאוד, אבל הגודל מחייב להזמין די הרבה מנות.
אז אחרי בחינה קפדנית של התפריט הצלחנו להזמין שתיים או שלוש מנות, אבל הפרעות הקשב הקשות שתוקפות את המשפחה שלי כשאנחנו נכנסים למסעדה הביאו אותנו למצב של מתן חופש יצירתי למלצר : אוכלים הכל-תביא מה שטעים!
לא בהכרח הצעד הנבון ביותר במסעדה שכזו.....

אני לא אתיימר לתאר את המנות כי כל אחת מכילה בערך 87 מרכיבים, והזמנו גם משהו כמו 20 מנות (אם לא יותר...).


הארוחה נפתחה בלחמניות מאודות עם מטבל נהדר, אויסטר עם אטריות ותיבול מהמם.....





בהמשך ראמפ סטייק, ברווז, מולים, דאמפלינג'ז, ירקות סיניים, דג שלם ענק שהוגש לשולחן כמו מוצג במוזיאון ועוד ועוד.....
וכמובן קינוחים.


ספק דג ספק דינוזאור





אגב, שתיתי קוקטייל נהדר : Sharp Satori - וודקה סטוליצ'ניה, ג'ינג'ר, קוניאק קורווזיה V.S, אננס, למון גראס ו-וואסבי!


היה טעים בטירוף. המנות קטנות ולכן יצא שמכל מנה לקחנו בערך ביס, אבל כל ביס היה התפוצצות של טעמים חדשים בפה. היה טעים, הטעמים היו מושלמים ומדוייקים, וכל מנה טובה יותר מהמנה הקודמת. זו הייתה פשוט אחת המסעדות הטובות ביותר שהייתי בהן.
המנות מעוצבות, כל פרט קטן נלקח בחשבון. 
לא עוד מסעדה אסייתיתנודלסאורזסושימוקפץ.... אלא באמת חוויה קולינרית.
שווה כל שקל.

לסיכום:
שירות - מעולה.
אוכל - מצוין.
מחיר - יקר.

אז אם יש לכם סיבה טובה למסיבה או סתם חשבון מנופח, תתפנקו. ותזמינו אותי.
בואו נגיד שאם ההורים שלי הצליחו לשלם את החשבון הזה ועוד להישאר מרוצים...... אז אין ספק שזה מומלץ.
שתיים מהמנות נכנסו לרשימת 60 המנות הטובות ביותר.

TAIZU - מנחם בגין 23, מגדל לוינשטיין. 




הייתם ב-TAIZU ? מצאתם מסעדה יותר שווה??
שתפו אותי. השאירו תגובה :)

בתיאבון!!

\