יום שבת, 4 באפריל 2015

עלה ירוק

חג שמח!!
Good to be back

אז האביב כבר כאן, והגיע הזמן להיפרד מהתבשילים הסמיכים והכבדים (ובינינו, אלו שהכי טעימים...).
כבר הרבה זמן שאני מנסה למצוא תחליפים לתוספות הרגילות שלצד מנת הבשר או הדגים.
הכי קל לחזור תמיד לתפוחי אדמה ואורז, אבל זה גם פחות מומלץ לצד מנת חלבון, וגם כבד יותר.
הפתרון: מנה ירוקה, חמוצה, קלילה וטעימה. מתאימה כתוספת או אפילו כמנה עיקרית צמחונית בפני עצמה. 
המנה מתאימה גם לשולחן החג (לאוכלי קטניות), כי בחג הזה מצווה היא למצוא מנות קלילות בתוך כל הקלוריות שמסביב.
את הזמן תקדישו יותר להכנת כל המרכיבים מאשר לבישול.

קיבלתי להתנסות סיר חדש של Tefal  מסדרת Sensorielle וזו הייתה הזדמנות מושלמת לנסות אותו.
"לסיר ידיות בקליט ארגונומיות בשילוב עם מכסה זכוכית/נירוסטה המאפשר פיקוח על תהליך הבישול. ידית המכסה מסתובבת ומאפשרת לשלוט בכמות האדים.
הסיר מצוייד בציפוי נון סטיק חדש ובבסיס קשיח המבטיח פיזור חום אחיד לבישול הומוגני. הידיות נוחות לאחיזה ולשימוש ולא מתחממות".



התבשיל הירוק שלי

מרכיבים:
6-7 גבעולי סלרי, חתוכים גס
2 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעי פרוסות
5-6 שיני שום פרוסות
250 גרם פולי סויה (אדממה) קפואים
400 גרם גרגירי חומוס קפואים 
2-4 לימונים סחוטים
1 חבילת עלי תרד
2 חבילות עלי מנגולד, חתוכים גס
1 חבילת תחתיות ארטישוק קפואות, חתוכות גס
כמון
חוויאג'
מלח
פלפל
שמן זית



Tefal Sensorielle
מחממים מעט שמן זית בסיר. כשהשמן מתחמם מוסיפים לסיר את הבצל והסלרי.




מטגנים אותם עד שהבצל הופך שקוף (להיזהר שלא להשחים את הירקות).
לאחר מכן מוסיפים לסיר את גרגרי החומוס וממשיכים לבשל עוד 2-3 דקות.
הבאים בתור: ארטישוק ושיני שום.
את הירקות הקפואים אפשר להפשיר לפני אבל לא חובה. 



אחרי עוד 2-3 דקות מוסיפים את האדממה, ובוחשים.
זה הזמן לתבל, לפני שמוסיפים את העלים הירוקים.
מלח, פלפל, מעט כמון ומעט חוויאג'. תנו לכמון והחוויאג' להוסיף מעט טעם, אבל לא להשתלט על המנה.
הכי חשוב: לימון. כי לימון מוסיף המון!
אני אוהבת שהמנה מאוד מאוד חמוצה, אבל זה תלוי בכם. אז אני ממליצה להוסיף כל פעם כמות קטנה של מיץ, לערבב ולטעום. בדרך כלל אני מוסיפה מיץ משני לימונים, אבל הפעם הוספתי מיץ מ-4 (!!) לימונים. 
סיימנו לתבל? זה הזמן להוסיף את העלים הירוקים.
ראשונים יכנסו עלי המנגולד.



סוגרים את המכסה לדקה או שתיים, כדי שהעלים יתרככו. לאחר מכן ניתן לערבב אותם בעדינות פנימה את תוך התבשיל.
לבסוף מוסיפים את עלי התרד. שוב, סוגרים את המכסה כדי שהעלים יתרככו וניתן יהיה לערבב אותם פנימה.



טועמים, מתקנים תיבול, וסיימנו!
והסיר? איכותי, אכן ציפוי שמונע מהמזון להידבק. הידיות כן מתחממות במידה מסוימת. עדיין אפשר לאחוז בהן ללא כפפות, אבל הייתי שמחה ליותר בידוד. מחיר הסיר נע בין 440 ל-660 שקלים (תלוי בגודל), ועד אמצע החודש ניתן להשיג במחירי מבצע של 315-444 ש"ח. בסה"כ מדובר בחברה איכותית שמשתמשת בחומרים איכותיים. ממליצה. כלים איכותיים הם ההבדל בין בישול כיפי לסיוט.




ניסיתם את המתכון? 
שתפו אותי. השאירו תגובה :)
חג שמח ובתיאבון!

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה