יום שישי, 23 באוגוסט 2013

פירות ים

ועכשיו..... גולת הכותרת.
המנה הראשונה!

כבר הרבה זמן שאני רוצה לבשל פירות ים טריים, ולא את הקפואים שגרים דרך קבע במקפיא שלי.
א. איפה קונים!?
ב. איך לא דופקים את זה?
האחריות שבבישול פירות ים טריים שהם כמובן יקרים בהרבה מאלו הקפואים (שגם הם לא זולים במיוחד) הכבידה עליי. 
מה אם יצא לא טעים?

נתקלתי במתכון שנראה מעולה אך מסובך בבלוג "פתיתים" , ומייד שלחתי מייל לכותב הבלוג ושאלתי אותו איפה קנה את פירות הים.
הוא הפנה אותי ל"עיסא הדייג" ביפת 96 ביפו.
מחקר נוסף באינטרנט גילה לי שזו אכן הכתובת המומלצת ביותר.

ההורים בחו"ל. כרטיס האשראי שלהם ברשותי. הבחינות בעיצומן, כמו גם הרחמים העצמיים....
זה הזמן להשתולל!

נסעתי נרגשת לפגוש את עיסא.
המקום עמוס - סימן מעולה!
ציפיתי לראות דגים ופירות ים בתצוגה.... אז לא. שולחנות פשוטים שעליהם מנקים במיומנות את הדגים ופירות הים. 
האוצרות חבויים במגירות שבמקררי ענק. נכנסים, בוחרים, ומקבלים.
אחד האנשים ראה שמכינים עבורי שקית עמוסה סרטנים, ושאל אותי "מה את הולכת לעשות איתם?" עניתי "לא יודעת, אבל אני מניחה שאגלה..."
טיפ! תגיעו עם שקית אטומה. דליפה קטנה באוטו והוא יריח כמו פח זבל הרבה זמן (מניסיון...) .

ומסתבר שהאוצר לא יקר כמו שחשבתי. 45 ש"ח לקילו סרטנים, 160 ש"ח לקילו שרימפס (קצת יקר, אבל שווה), 65 ש"ח לקילו קלמארי. חשוב! תוודאו שאתם יוצאים עם פירות ים נקיים, בלי שריון מיותר.... חוסך המון זמן ועבודה בבית.


לבחור שניקה את השרימפסים היה יופי של חוש הומור


שנתחיל?
הרבה מרכיבים על צלחת אחת, אבל באמת שאין הרבה עבודה. הרושם על האורחים יישאר הרבה אחרי שתסיימו לשטוף כלים....

מצרכים ל- 5 מנות
10-15 שרימפסים נקיים (רק עם הזנב)
5 סרטנים כחולים נקיים
אננס טרי


מרינדה לשרימפס
1/3 כוס נקטר אננס-ליצ'י (או כל נקטר טרופי אחר)
מיץ מ- 1/2 לימון 2X (הסבר במשך)
4-5 כפות סאקה
2 כפות רוטב דגים
1/3 בקבוק טבסקו ירוק (חשוב ירוק ולא אדום. מאוד לימוני ובעל חריפות מעודנת)
1 כף שמן זית
4 שיני שום כתושות
1/4 פלפל ירוק חריף קצוץ
חופן כוסברה קצוצה
מלח
פלפל

מרינדה לאננס
כוס שמן זית
צ'ילי אדום גרוס

לסרטנים
חמאה
עלי מרווה מיובשת
1 עגבניה
8-10 שיני שום כתושות
1/2 לימון

לאספרגוס
15 גבעולי אספרגוס
חמאה
מלח

נחתוך את האננס לפרוסות בעובי של 1-1.5 ס"מ, וכל פרוסה נחתוך לרבעים.
(אם האננס קטן, אפשר להשאיר פרוסות שלמות או חצאים).
את האננס נשים במרינדה וניתן לו להמתין.




נעבור לשרימפס.
נשטוף את השרימפס שוב.
נערבב בקערה את כל חומרי המרינדה (מיץ מ-1/2 לימון).
ניקח 2-3 כפות מן המרינדה ונשים בקערית קטנה נפרדת ונוסיף לה מיץ מ-1/2 לימון נוסף.
נניח את השרימפס בצנצנת או בקופסה צרה יחסית, על מנת שהמרינדה תכסה את כל השרימפסים.
נוסיף את המרינדה.
ניתן לשרימפסים לנוח במרינדה כשעה-שעתיים במקרר לפני הטיגון.





הכנה אחרונה לקראת ביצוע: נניח מחבת קטנה על אש גדולה. נוסיף נתח מכובד של חמאה, ונטגן את שיני השום הכתושות עד להזהבה. שימו לב שהטיגון הוא מהיר, והדרך מהזהבה להשחרה קצרה מאוד.
נשמור את השום המטוגן בקערית בצד.

המנה צריכה להיות חמה, ולכן חשוב להכין את כל המצרכים מראש.
ההרכבה מהירה, ודברים רבים מתבצעים במקביל, אז לא לשכוח לעשות מתיחות לפני כן....

מניחים את הסרטנים כשהשקע כלפי מעלה על תבנית שטוחה שרופדה בנייר אפיה. (אם ניקו לכם את הסרטנים בחנות, יש שריון רק מלמטה, והשריון העליון שעליו העיניים הוסר וישנו שקע קטן בבשר הסרטן).
בשקע הקטן שמים מעט מן השום שטיגנו, מעליו חתיכה קטנה של חמאה ומעט מרווה מיובשת.
מטפטפים מעל כל הסרטנים מעט לימון. חותכים את העגבנייה לשני חצאים, וסוחטים גם אותה מעל הסרטנים  (כן, כן. מה ששמעתם).
מכניסים לתנור ל- 10-12 דקות בחום גבוה 180-200 מעלות, עד שהסרטנים מאדימים.




בזמן שהסרטנים בתנור, נמשיך בזריזות בהרכבת המנה.

נחתוך את הקצה התחתון של האספרגוסים (4-5 ס"מ).
בסיר מים רותחים (הכינותי מראש)  נחלוט את בזריזות את האספרגוס. 2-3 דקות. שלא יתרככו יותר מדי.
נוציא מהסיר. כשהאספרגוס חם אפשר לשים עליו מעט חמאה או שמן זית ולהמליח.
נסדר 3 אספרגוסים על כל צלחת.

באותו זמן נניח מחבת פסים על אש גדולה.
מוסיפים מעט שמן זית וצורבים את האננס שהכנו במרינדה.
אפשר, כמובן, להשתמש בשמן הזית שהשתמשנו בו במשרה. נטגן עד לסימני צריבה על האננס.



מניחים 2-3 חתיכות אננס במרכז הצלחת, וממשיכים (לא לכבות את האש).

כעת נטגן את השרימפסים באותה המחבת. אין צורך לשטוף, כל הטעמים מגיעים יחד לאותה המנה.
הטיגון מהיר יחסית. אפשר לראות את השינוי בצבע, ונגיעה קלה תתן את המשוב הסופי. השרימפס צריך להיות יציב יחסית, אך יש להזהר מטיגון יתר.
נהפוך מספר פעמים את השרימפסים. חשוב להשתמש במלקחיים או כף. לא נרצה לדקור את השרימפס במזלג.
בזמן הטיגון, שופכים על כל שרימפס מעט (חצי כף או כף) מהמרינדה.






נניח 2-3 שרימפסים מעל האננס.
זוכרים ששמרנו מעט מהמרינדה בצד? זה הזמן להוסיף מעט לצלחת, מעל השרימפס והאננס.

בזמן שטיגנו את האננס והשרימפס, הסרטנים כבר מוכנים. נוציא מהתנור ונניח אחד על כל צלחת.



זהו, סיימנו.

ניסיתם את המתכון? מכירים מנות פתיחה מרגשות עם פירות ים??
שתפו אותי. השאירו תגובה :)
בתיאבון!!







אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה