יום חמישי, 15 באוגוסט 2013

טפיוקה

מנה נוספת בארוחת השבת המפוארת שהייתה: הקינוח.
הפעם לא מדובר במתכון שלי אלא במתכון מבלוג מוצלח ומומלץ. פרטים בהמשך.

לפני כמה שנים הסתובבתי בדיזנגוף סנטר בשישי בצהריים, ומתקיים שם שוק אוכל.
הייתה שם אישה עם דוכן מאכלים אסייתיים מיוחדים, ואחד הדברים שטעמתי היה פודינג טפיוקה.
זה היה מעולה!
ומאז אני תמיד מתאכזבת לגלות שזה לא מופיע בתפריטי הקינוחים במסעדות ה"אסייתיות" בארץ.
כי מסתבר שעוגת גבינה פירורים וסופלה שוקולד זה יותר אסייתי. אי שם יש סיני שמתהפך בקברו.

אז.... Necessity is the mother of invention.
אין ברירה אלא להכין טפיוקה בעצמי. לנשום עמוק, להתגבר על הפוביה..... ולהתחיל.

מה זה בכלל טפיוקה? גרגרים קטנים שנראים כמו קלקר, עשויים משורש קסבה מיובש. בבישול הם תופחים לגרגרים שקופים במרקם ג'לי כיפי שמשלבים בפודינג. יש מצב שאתם מעקמים עכשיו את הפרצוף..... עזבו אתכם משטויות. זה ממש טעים.

איפה קונים? חנויות אסייתיות, טיב טעם, עדן טבע מרקט, יינות ביתן.....


מחקר קצר באינטרנט ובחרתי במתכון של "פיית העוגיות", בלוג מקסים של קינוחים ומתוקים.

מסקנות מהמתכון:
אפשר להשתמש בפחות סוכר. המנה יוצאת מתוקה ונפלאה, אבל אפשר קצת להפחית במתיקות לדעתי.

המתכון שם הוא על בסיס חלב רגיל וחלב קוקוס. אפשר להחליף את כל החלב בחלב קוקוס לקינוח שהוא פרווה.

התעצלתי להכין את לפתן המנגו שבמתכון, אבל כל סוג של תוספת פרי היא טובה. השתמשתי באננס ומנגו טריים. תהיו יצירתיים!

ודבר אחרון: זמן הבישול שלי היה קצר יותר ממה שכתוב במתכון, ובקטעים מסוימים הבלילה נעשתה סמיכה מאוד והוספתי לה קצת מים רותחים. כנראה שזה תלוי בגודל גרגרי הטפיוקה ובסוג של חלב הקוקוס שמשתמשים בו.
(יש נוזל קוקוס, חלב קוקוס וקרם קוקוס. הם שונים באחוזי השומן ובסמיכות. לכן, שימו לב בזמן הבישול).
מבשלים לפי המתכון עד שגרגרי הטפיוקה נעשים שקופים לגמרי והנקודה הלבנה באמצע נעלמה.

קינוח קליל וטעים! מומלץ!







מכירים מתכונים נוספים של טפיוקה? טעמתם והתלהבתם??
שתפו אותי. השאירו תגובה :)

בתיאבון!!








אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה