יום רביעי, 4 בספטמבר 2013

ממולאים ברוטב רימונים

ראש השנה הגיע!
כמה מרגש!!
אני אוהבת מאוד את חגי תשרי. האויר מתקרר, יש ריח של משהו חדש באוויר.....
ובעיקר יש ריח של הרבה בישולים.

ממצוקת המזון שפרסמתי בפוסט הקודם, עברנו למצוקת מקום.
מקרר שני נכנס לפעולה. כמות הבישולים, כרגיל, יצאה מכלל שליטה.

המנה האהובה עליי בחג היא מנה שלמדתי להכין לפני כמה שנים.
יש משפחות שצופות יחד באח הגדול. יש משפחות שצופות בכדורגל. במשפחה שלי עוקבים באדיקות אחר כוכב אחר לחלוטין: אהרוני.
המנה המדוברת היא מבית היוצר שלו.
מדובר בירקות ממולאים בבשר ברוטב רימונים. מתאים בול לחג :)

מצרכים:
15-17 ירקות למילוי (סלק/קולורבי/לפת/תפו"א/קישוא עגול)
750 גרם בשר טחון (בקר או כבש)
1 בצל קצוץ דק
3 פרוסות לחם לבן
4-5 שיני שום כתושות
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1/2 כוס כוסברה קצוצה
2 ביצים
מלח
פלפל

לרוטב:
4 כוסות מרק עוף
1/2 כוס תרכיז רימונים
1/2 כוס מיץ לימון
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס שמן זית
מלח
פלפל

הפעם בחרתי למלא סלק וקולורבי. נכון, לא מדובר בירקות האופייניים לממולאים, אבל זה מעולה!
מקלפים את הסלק והקולורבי. מוודאים שהם עומדים על משטח בצורה יציבה. אם לא, אפשר לחתוך חתיכה דקה מהתחתית על מנת ליישר את הירק.
מלמעלה מורידים חתיכה שתשמש כ"כובע" לממולא.
עם כף פריזאית מרוקנים את הירקות כך שלא תישאר דופן דקה מדי, אך גם לא עבה.
הירקות לא מבושלים ומאוד פריכים, אז היזהרו שלא לשבור אותם.





את פנים הקולורבי שרוקנו, אפשר לקצוץ ולהכין סלט עם קצת לימון ופטרוזיליה, או סתם לנשנש תוך כדי התהליך.




את פנים הסלק אני מוסיפה לסיר עם הממולאים. זה נותן צבע נפלא לרוטב, וגם עוזר לקבע את הירקות בסיר למקרה שישנם רווחים.
כדאי שהירקות יהיו ממש "תקועים" בסיר כדי שלא יזוזו ברוטב בזמן הבישול. הם עלולים להתהפך.

נעבור למילוי:
נערבב את כל חומרי המילוי. את 3 פרוסות הלחם הלבן נשרה במים, נסחט היטב ונוסיף לתערובת.




נמלא את הירקות בבשר עד שתישאר בליטה קטנה מעל פתח המילוי. נניח את הכובע שחתכנו מלמעלה.





בינתיים, בסיר נפרד נרתיח את כל מצרכי הרוטב, ולאחר מכן ניצוק את הרוטב על הירקות הממולאים.
שימו לב שאתם יוצקים את הרוטב על כל ירק. קצת תשומת לב לכל אחד. מבשלים באהבה, לא?
רצוי שגובה הרוטב בסיר יגיע בערך עד לקו המילוי. לא נרצה שהרוטב יכסה לחלוטין את הירקות.
מכסים את הסיר ומשאירים חריץ קטן, שמים את הסיר על אש קטנה לשעתיים וחצי בערך. 
מדי פעם הרטיבו מעט את הירקות מלמעלה במעט רוטב.

טיפ! אפשר לחורר שניים-שלושה חורים בתחתית כל ירק בעזרת קיסם, על מנת שהרוטב יחלחל פנימה.





ניסיתם את המתכון? הכנתם מנה מיוחדת לחג??
שתפו אותי. השאירו תגובה :)

חג שמח ושנה טובה!!
בתיאבון!!

תגובה 1:

  1. נשמח להזמין אותך לשיתוף פעולה במיזם הקולינרי- picrest.co.il. הדרך החדשה לחיפוש מתכונים ,מסעדות,כתבות אוכל,עסקי מזון וצלמי אוכל.
    מהיום את יכולה לעלות לאתר את מגוון המנות שאת מצלמת.
    בתמורה תקבלו קישור ישירות לכתבה או למתכון…


    בברכה,
    נעה- מנהלת תחום מתכונים וכתבות אוכל

    השבמחק