העולם הוא מקום אקראי. הכל אפשרי. הכל יכול לקרות, ואי אפשר לסמוך על כלום.
בגלל זה אנחנו מחפשים מסורת. זה גורם לנו לחיות בתחושה שאפשר לסמוך על משהו, שאנחנו בשליטה.
ופעם בשנה, אתה יכול להיות בטוח שיקרו כמה דברים: רוקני יצעיד את הדגלנים, אתה עדיין מתפלא שחבורת נערים הצליחה ללמוד בעל-פה את התנ"ך, ואם תדליק את הטלויזיה תוכל בוודאות לצפות ב"גבעת חלפון אינה עונה". ולתפארת מדינת ישראל!
ומה שבטוח, בבוקר יום העצמאות נצא כולנו לחגוג את יום הולדתה של מדינתנו הקטנה והנפלאה, בארוחה ישראלית חגיגית: כבד בתבלין תימני, סלט עגבניות בוכרי, צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי, עוף בטריאקי יפני, ולקינוח צ'אי הודי.
אנחנו הרי ישראלים, לא?
אז בגדול, בשר הוא בשר. והוא בדרך כלל טעים כמו שהוא, אבל לפעמים נחמד לשדרג:
החלטתי לעשות שיפודי עוף בטריאקי, בתוספת אננס.
השריתי בערך חצי קילו חתיכות חזה עוף במרינדה במהלך הלילה (רצוי בצנצנת או כלי צר ועמוק, כך שכל הבשר יהיה טבול במרינדה).
למרינדה:
6 כפות טריאקי
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4-5 שיני שום
4-5 כפות מיץ אננס
1/2 בצל חתוך גס
אננס:
קופסת אננס משומר (טבעות)
3-4 כפות צ'ילי מתוק
1 פלפל אדום חריף קצוץ
קצת שמן זית
נחתוך את הטבעות לרבעים, ונערבב עם 1/2 כוס מיץ אננס ושאר המרכיבים, ונשמור בצנצנת במהלך הלילה.
לפני החג ראיתי מתכון של השף שאול בן אדרת, והחלטתי לנסות:
כבד עוף עם חווייאג'. שילוב שלא חשבתי עליו, אבל מסתבר שהוא מחמיא מאוד לכבד.
מרכיבים:
500 גרם כבד עוף
2 כפות חווייאג' (או הכמות שאני בחרתי בה: the more the merrier).
מלח
פלפל קצת שמן זית
ובחרתי להוסיף טבעות בצל. אף פעם לא מזיק.
מערבבים הכל, ומניחים ברשת לצליית כבד על הגריל. מוכן צ'יק צ'ק. 4-5 דקות בסה"כ.
ולסיום, פייבוריט אמיתי שלי. המחמאה שכל סטייק רוצה לקבל: צ'ימיצ'ורי.
אני אוהבת את העובדה שמדובר בעצם בירק קליל וחמצמץ, וזה הולך מצוין עם בשר שהוא אוכל כבד יחסית.
והאמת, אני אוהבת לנשנש את זה פשוט ככה, כמו סלט.
יש מי שטוחן את המרכיבים כמעט עד לממרח, אבל אני אוהבת את הגרסה הגסה יותר.
המרכיב העיקרי הוא כוסברה. והעניין לגבי כוסברה הוא שמדובר בירק מזן ה"שחור/לבן" - או שאתה מת על זה, או שאתה שונא את זה. אז גם בני המשפחה שלי שממש לא אוהבים כוסברה, אוהבים את הצ'ימיצ'ורי.
מרכיבים:
צרור כוסברה (אפשר גם חצי כוסברה וחצי פטרוזיליה).
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1 גמבה אדומה קצוצה דק
1 פלפל צהוב קצוץ דק
1/2 בצל בינוני קצוץ דק
3-4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
חומץ
שמן זית
מערבבים את כל המרכיבים שקצצנו, מפנקים בהרבה חומץ ושמן לפי הטעם (אני אישית אוהבת חמוץ. השמן מוסיף את העידון). מאחסנים בצנצנת.
אז כל מה שנותר הוא לאחל למדינת ישראל אושר, עושר והרבה הצלחה בעתיד!
בגלל זה אנחנו מחפשים מסורת. זה גורם לנו לחיות בתחושה שאפשר לסמוך על משהו, שאנחנו בשליטה.
ופעם בשנה, אתה יכול להיות בטוח שיקרו כמה דברים: רוקני יצעיד את הדגלנים, אתה עדיין מתפלא שחבורת נערים הצליחה ללמוד בעל-פה את התנ"ך, ואם תדליק את הטלויזיה תוכל בוודאות לצפות ב"גבעת חלפון אינה עונה". ולתפארת מדינת ישראל!
ומה שבטוח, בבוקר יום העצמאות נצא כולנו לחגוג את יום הולדתה של מדינתנו הקטנה והנפלאה, בארוחה ישראלית חגיגית: כבד בתבלין תימני, סלט עגבניות בוכרי, צ'ימיצ'ורי ארגנטינאי, עוף בטריאקי יפני, ולקינוח צ'אי הודי.
אנחנו הרי ישראלים, לא?
אז בגדול, בשר הוא בשר. והוא בדרך כלל טעים כמו שהוא, אבל לפעמים נחמד לשדרג:
החלטתי לעשות שיפודי עוף בטריאקי, בתוספת אננס.
השריתי בערך חצי קילו חתיכות חזה עוף במרינדה במהלך הלילה (רצוי בצנצנת או כלי צר ועמוק, כך שכל הבשר יהיה טבול במרינדה).
למרינדה:
6 כפות טריאקי
3 כפות רוטב סויה
3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
4-5 שיני שום
4-5 כפות מיץ אננס
1/2 בצל חתוך גס
אננס:
קופסת אננס משומר (טבעות)
3-4 כפות צ'ילי מתוק
1 פלפל אדום חריף קצוץ
קצת שמן זית
נחתוך את הטבעות לרבעים, ונערבב עם 1/2 כוס מיץ אננס ושאר המרכיבים, ונשמור בצנצנת במהלך הלילה.
אננס במשרה |
עוף בטריאקי ואננס |
עוף ציוני |
לפני החג ראיתי מתכון של השף שאול בן אדרת, והחלטתי לנסות:
כבד עוף עם חווייאג'. שילוב שלא חשבתי עליו, אבל מסתבר שהוא מחמיא מאוד לכבד.
מרכיבים:
500 גרם כבד עוף
2 כפות חווייאג' (או הכמות שאני בחרתי בה: the more the merrier).
מלח
פלפל קצת שמן זית
ובחרתי להוסיף טבעות בצל. אף פעם לא מזיק.
מערבבים הכל, ומניחים ברשת לצליית כבד על הגריל. מוכן צ'יק צ'ק. 4-5 דקות בסה"כ.
כבד מתובל |
רשת לצליית כבד |
ולסיום, פייבוריט אמיתי שלי. המחמאה שכל סטייק רוצה לקבל: צ'ימיצ'ורי.
אני אוהבת את העובדה שמדובר בעצם בירק קליל וחמצמץ, וזה הולך מצוין עם בשר שהוא אוכל כבד יחסית.
והאמת, אני אוהבת לנשנש את זה פשוט ככה, כמו סלט.
יש מי שטוחן את המרכיבים כמעט עד לממרח, אבל אני אוהבת את הגרסה הגסה יותר.
המרכיב העיקרי הוא כוסברה. והעניין לגבי כוסברה הוא שמדובר בירק מזן ה"שחור/לבן" - או שאתה מת על זה, או שאתה שונא את זה. אז גם בני המשפחה שלי שממש לא אוהבים כוסברה, אוהבים את הצ'ימיצ'ורי.
מרכיבים:
צרור כוסברה (אפשר גם חצי כוסברה וחצי פטרוזיליה).
1 פלפל ירוק חריף קצוץ דק
1 גמבה אדומה קצוצה דק
1 פלפל צהוב קצוץ דק
1/2 בצל בינוני קצוץ דק
3-4 שיני שום כתושות
מלח
פלפל
חומץ
שמן זית
מערבבים את כל המרכיבים שקצצנו, מפנקים בהרבה חומץ ושמן לפי הטעם (אני אישית אוהבת חמוץ. השמן מוסיף את העידון). מאחסנים בצנצנת.
חגיגה של צבעים וטעמים |
אז כל מה שנותר הוא לאחל למדינת ישראל אושר, עושר והרבה הצלחה בעתיד!
היו גם שיפודי עוף עם ירקות |
חגגתם ביום העצמאות?? הכנתם משהו טעים?? אשמח לשמוע. השאירו תגובה :)
בתיאבון!!
אפילו שאני חולה במקצת, עשית לי תיאבון! הכל נראה מעולה...
השבמחקהרעיון של האננס הוא יתבצע בעל האש הבא שלי! יוליה.
השבמחקאהבתי את המתכון הראשון, לקחתי :)
השבמחק